Ki áll a KGO mögött?

Az illuminátusok!

Sajnos, a valódi válasz valamivel kevésbé érdekes. A Kritikus Gondolkodás Olimpia szervezője a Szlovákiai Vitaszövetség (SDA). . Az SDA-ban 1999 óta szisztematikusan fejlesztjük a kritikus, nyitott és demokratikus polgári gondolkodást a fiatalok körében.

Csapatunk

Vitázott és vitaklubot szervezett a csehországi Brünnben, ahol politológiát tanult. A Szlovák Vitaverseny (Slovenská debatná liga) főbírója és a „vita-világbajnokságra” készülő szlovákiai válogatott edzője volt. Tanított érvelést és vitázást a Masaryk Egyetemen. Jelenleg a Kritikus Gondolkodás Akadémiájának előadója. Az SDA-hoz való csatlakozása előtt a kereskedelmi és marketingszakember volt. Ondrej álmodta meg a KGO koncepcióját..

A pozsonyi Jur Hronec Gimnáziumban 2013 óta tevékenykedett vitázóként és vitaedzőként. Vitázói pályafutása során megnyerte a szlovák bajnokságot és képviselte Szlovákiát a világversenyen. Jogot, politológiát és filozófiát tanult az angliai Warwicki Egyetemen. 2021 óta az SDA munkatársa. Richard a KGO alapítója, ő dolgozta ki a verseny szabályait és módszertani kereteit. Jelenleg a KGO teljes körű működésének koordinátora.


A zsolnai GVARZA vitaklub vitázójaként és vitaedzőjeként, majd a Szlovák Vitaszövetség vezető bírájaként tevékenykedett. Jogi tanulmányait az Egyesült Királyságban, a Warwicki Egyetemen végezte. Barbora fő feladata a versenymódszertan és a kutatás.

 


Az elmúlt öt évben a Sučany és a LEAF vitaklubok vitázója és vitaedzője volt. A vitaversenyek akkreditált bírója, tavaly az SDA versenykoordinátoraként a nyugat-szlovákiai régiók versenyeit koordinálta. Jelenleg a franciaországi Sciences Po Egyetemen tanul politológiát. A KGO terén fő feladata a módszertan.


Vitázóként a zsolnai GVARZA vitaklubot képviselte. Az elmúlt években bíróként vett részt a Szlovák Vitaliga versenyein. Kettős képzés keretében Maastrichtban és Madridban végzi európai és spanyol jogi tanulmányait. Jelenleg a módszertan fejlesztésén és a versenykérdések előkészítésén dolgozik.

 


A pozsonyi Juraj Hronec Gimnáziumban tevékenykedett vitázóként és akkreditált bíróként. A hollandiai Groningeni Egyetemen tanult mesterséges intelligenciát. Ezt követően adattudósként dolgozott olyan vállalatoknál, mint a Szlovák Takarékpénztár, a Lidl és a Bloomreach. Jelenleg azt vizsgálja, a mesterséges intelligencia segítségével hogyan tehetők hatékonyabbá a KGO-értékelések.

Alex a nemzetközi „International Baccalaureate” program keretében a pozsonyi Juraj Hronec Gimnáziumban folytatja tanulmányait, amelyek középpontjában az informatika, matematika és a fizika áll. Korábban a Szlovák Vitaszövetség honlapját is ő szerkesztette. Alex a KGO számítástechnikai szakembere.

 

Operatív és kommunikációs szakember

bojanovsky@sda.sk

Jelenleg a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának alkalmazott informatika szakos hallgatója. Indult a KGO első két évfolyamán és bejutott az országos döntőbe. Samuel fő feladata a kommunikáció és a KGO-partnerekkel való együttműködés.

A KGO középiskolai nagykövete

slivenska@sda.sk

Je študentkou bilingválneho programu na Gymnáziu Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici. V roku 2023 vyhrala Finále Slovenskej debatnej ligy. Jej úlohou je zvyšovať povedomie o OKM v online priestore.

A KGO középiskolai nagykövete

brisova@sda.sk

A besztercebányai Jozef Gregor Tajovský Gimnázium kétnyelvű programjának diákja. Megnyerte a Szlovák Vitaliga 2023-as döntőjét. Küldetése, hogy felhívja a figyelmet a KGO-re az online térben.

Máte na nás otázku? Kontaktujte nás!

Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail címet.
Fill out this field

Kto nás podporil?